Reprezentace BSMK vyhrála turnaj v Jihlavě i s našimi hráči v sestavě

15.03.2011 00:48
 

Spanilá jízda brněnské reprezentace zakončena zlatem


„ Je to konečně doma“ mohli si zařvat Lukáš Zrzavý, Milan Klimeš, David Cupák, Milan Polonec, Roman Outrata, Bohumír Doubravksý, Stanislav Lerch, Roman Outrata a Jakub Prokeš, tedy reprezentanti Brna s trenérem. Ti konečně zlomili tak 3 roky trvající dominanci Slonů z Jihlavy. Tento úspěch si zaslouží určité ohlédnutí za turnajem. Než ale Brno odjelo do Jihlavy, přišly lodivodu Prokešovi nemilé zprávy. A to, že turnaje se nakonec nezúčastní František Schneider a Michal Belej, hráči, kteří měli být oporami brněnského celku. Nyní ale k oné cestě za pohárem.

Základní skupina:
 
1. zápas
BSMK - Sloni 4:2
V prvním utkání čekal brněnský výběr zatěžkávací zkouška, vítěz posledních tří turnajů, Sloni Jihlava. Do utkání vstoupili hráči Brna aktivně a soupeři skoro 3 minuty nepůjčili míč, ale celou tu dobu nepadla ani jedna střela byla a byl to soupeř, který se po brejku dostal do vedení.  Poté ale výběr BSMK srazil soupeře 3 brankami. Sloni stihli ještě snížit, ale hned po rozehrávce padla z brněnské strany ještě jedna branka a skóre se uzavřelo na 4:2.
 
 2. zápas
BSMK - Starlet 2:1
V druhém utkání soupeř trápil více, ale celé utkání vedl celek Jakuba Prokeše 1:0, ale minutu před koncem udělal gólman Zrzavý obrovskou chybu, když si nechal vypíchnout míč a soupeř
vyrovnal. Brněnský celek se rozhodl pro powerplay a soupeř skluzem fauloval jednoho z hráčů, dostal žlutou kartu a Starlet musel hrát se třemi muži v poli. Toho brněnský reprezentace využila, 10 vteřin před koncem Cupak přihrál Outratovi, ten míč podržel a vrátil zpět Cupákovi, který střelou nedal gólmanovi šanci.
 
3. zápas
BSMK - Kozel Team (MK Žďár) 4:0
V tomto utkání nastoupilo Brno proti vítězi Žďárské malé kopané, ale tento soupeř moc neprověřil Prokešův výběr a Brno si v klidném tempu došlo pro vítězství 4:0. Mezi spoluhráči proběhla taková malá soutěž v počtu „houslí“, v této disciplíně získal prvenství Milan Klimeš. Bohužel přišel i smolný okamžik, v tomto utkání se zranil Milan Polonec po nevinném souboji a BSMK muselo dohrát turnaj v 5 lidech v poli.
 
 4. zápas
BSMK - Ježek 5:2
Do tohoto utkání vstupoval brněnský tým s jistotou vítězství ve skupině a tak své posty si vyměnili Cupák s gólmanem Zrzavým. První jmenovaný i přes to, že byl v bráně, stihl dát 3
branky. Brněnská reprezentace uzavřela skupinu bez ztráty bodu.
 
Čtvrtfinále:
 
BSMK - Eurovia 6:0
Ve čtvrtfinále na Brno čekal vítěz Jihlavské první ligy, ale toto utkání zvládli hráči pod taktovkou Jakuba Prokeše naprosto hladce. Když se skóre navyšovalo, brněnští dohrávali zápas s naprostým klidem a šetřilo síly na semifinále.
 
Semifinále:
 
BSMK - R.U.M.  4:1
V semifinále čekalo na brněnský výběr nový tým jihlavské malé kopané. Utkání pro Brno nezačalo dobře, hned v první minutě soupeř zajel skluzem do Zrzavého, se kterým to nevypadalo nejlépe. Nastala situace, kdy se musel jít Jakub Prokeš převléct, naštěstí než došel z kabiny, gólman Zrzavý byl již na nohách a schopný chytat. V tomto utkání jsme vedli brněnští hráči 1:0, ale soupeř zvládl vyrovnat. Soupeř chvíli „kousal“, ale nakonec díky dalším třem trefám si výběr BSMK zajistil účast ve finále.
 
Finále:
 
BSMK - Klasici 4:0
Ve finále čekal brněnský celek tradiční účastník první jihlavské ligy. Brno vstoupilo do utkání s jasným cílem, vyhrát finále a konečně zvednout pohár pro vítěze. Samotné klání by se dalo nazvat „One Man Show Davida Cupáka“. Kapitán brněnského výběru vzal na sebe veškerou zodpovědnost, během prvního poločasu vstřelil čtyři branky a o zápasu bylo rozhodnuto. Zbytek zápasu, tedy druhé půle, se spíše už jen dohrával a Brno poprvé v historii vystoupalo na jihlavský Olymp.
 
Hodnocení trenéra Jakuba Prokeše:
 
„ Ještě než jsme na tento turnaj odjeli, vyskytli se komplikace s nominací. František Schneider odřekl účast v pátek večer a Michal Belej v sobotu ráno. Bohužel střevní problémy postihly Tomáše Prokeše, proto byl na rychlo dodatečně nominován Roman Outrata, kterému za toto patří velký dík, že i přes to, že jsem se mu ozval v sobotu ráno, byl ochotný jet. Jinak chci samozřejmě poděkovat všem hráčům, co jeli. Za převedené výkony a za vzornou reprezentaci brněnského svazu malé kopané. Celý turnaj jsme zvládli bez ztráty jediného bodu a ve vyřazovací části jsme si počínali velice dobře, hlavně po taktické stránce, v tomto hodně musím poděkovat Davidovi Cupákovi a Milanovi Klimešovi, kteří díky svými zkušenostmi tým táhli. Jediným smolným okamžikem bylo zranění Milana Polonce ve třetím utkání ve skupině, od tohoto utkání jsme hráli jen s jedním hráčem na střídání“.
 
Zajímavosti: nejlepším střelcem se stal David Cupák, který nastřílel 14 branek. Nejrychlejší brankou se může pyšnit Stanislav Lerch v čase 1:01. Impozantní je taktéž skóre výběru BSMK v základní skupině, které se zastavilo na hodnotě 15:5
 
Pokud Vás zajímají další informace ohledně turnaje, navštivte stránky jihlavské malé kopané:
https://www.mkjihlava.cz/index.php?str=aktualita&id_aktuality=701