Milan Polonec zůstává v Tangu, Radek Gottwald se stěhuje do Café Baru Espaňa, Cordoba tají těsně před sezónou nové posily. I to se dozvíte z dotazníku, který před startem superligové sezóny 2011/2012 vyplnili zástupci většiny klubů.

13.03.2012 09:58

Tripoli Brno

1.)    Devátý superligový titul v historii, osmý v řadě. Zaokrouhlí několikanásobný mistr svůj počet trofejí na číslo 10?
Nebylo jich víc? Ale, rozhodně ano.

2.)    Ve 2. lize se dočkáme týmu Fischer Café, což je bývalé Tripoli. Bude se jednat o kádr složen z hráčů, kteří nedostávají v Superlize prostor? Případně, jaká jména můžeme očekávat?
Pokorný, Gömö, Bureš

3.)    Již několik let kralujete v brněnské nejvyšší soutěži, ale co úspěch třeba na MČR?
Tento rok to přijde!

4.)    Dres Tripoli v závěru ligy oblékl oblíbený fotbalista Petr Švancara. Kde hledat spojitost mezi tímto brněnským patriotem a vedením Tripoli?
Hlavně v Tabarinu a někdy také v Caribicu.

Karlsberg C. F.

1.)    Proč se Karlsberg nezúčastnil letošního MČR?
Nevyhovoval nám termín, jeli bychom pouze ve 4 hráčích.

2.)    Tým má být posílen Markem Hrabálkem, co je na tom pravdy?
Marek Hrabálek je hráčem Karlsbergu, ale po dohodě jsme ho uvolnili na hostování zpět do Colgate Teamu.

3.)    Váš “B“ tým nastoupí v druhé lize. Jaké jsou cíle pro tento rok a jak bude probíhat spolupráce se superligovým áčkem?
Cíle B týmu je nesestoupit a držet minimálně střed tabulky, spolupráce byla vždy oboustranná, takže to bude pokračovat.

4.)    Jak klub bude postrádat střelce Milana Klimeše?
Milan je kvalitní hráč, ale snad ho postrádat nebudeme. Doufám, že se proberou střelci jako Presl a Zejda.
 
Café Bar Espaňa

1.)    Proč se tradiční klub Bohunice 30 přejmenoval na Café bar Espaňa? Jedná se pouze o podmínku ze strany sponzora?
Nejedná se o přejmenování, ale o zánik a vznik nového mužstva. Důvody jsou z převážné části finanční.

2.)    Váš klub dle určitých zdrojů projevil zájem o Milana Němečka z druholigového Fénixu, který se s 52 trefami stal jednoznačně nejlepším střelcem. Co je na tom pravdy?
Kdo je Milan Němeček? Co se týká zájmu o hráče z 2. ligy, je jedinou posilou Radek Gottwald, který nám jistě pomůže vytvořit pevnou obranu, zejména pak obranný pár Knee – Gottwald, od kterého si hodně slibujeme.

3.)    Během sezóny nastal uvnitř klubu spor mezi Miroslavem Faitem a kapitánem René Pazderou. Můžete se k tomuto více vyjádřit?
Chyba byla na obou stranách.

4.)    David Lang byl vyhlášen Objevem sezóny. Projevily o tohoto hráče zájem i jiné kluby?
Zatím ne. David Lang je jednou z klíčových osobností a za žádných podmínek nebude odcházet. Jedinou možností je projev vůle odejít samotného hráče.

Gioia Brno

1.)    Váš celek se nezúčastnil letošního PVP. Jaký byl hlavní důvod?
Velký fotbal. Začaly soutěže a my nemohli odjet na 2 dny na turnaj. A tak široký kádr, aby jedni hráli v sobotu a druzí v neděli, nemáme.

2.)    Bohumil Doubravský byl vyhlášen talentem sezóny. Co si od toho hráče slibujete do budoucna?
Že se stane osobností Gioii, ale musí na sobě hodně pracovat.

3.)    Jaký cíl jste si stanovili pro nadcházející sezónu? 
Atakovat první trojici.

4.)    Máte tým plný mladých a talentovaných hráčů. Projevují ostatní kluby zájem o Vaše hráče?
Ano, projevily hlavně o Milana Klimeše a o Boba Doubravského.

PROTECTION.CZ

1.)    V dresu Vašeho celku se objevil Milan Polonec z RKM. Že by přestup léta?
O přestupu Milana jsme z důvodu jeho vysokých finančních nároků přestali s panem Čechem jednat. Navíc se ukázalo, že Milan je „nepučbalón“ a chodí po večírcích, což je v našem týmu absolutně tabu.

2.)    Za Váš tým několikrát nastoupil Ondřej Vaněk, který obléká dres prvoligového Jablonce. Kde hledat spojitost mezi ním a Vaším týmem?
Ondřej je kvalitní hráč, který mezi ostatní skvělé hráče v týmu patří. Je navíc z Brna a osobně se s ním všichni známe.

3.)    Jak byste shrnul Vaše vystoupení na MČR?
Myslím, že jsme předvedli týmový výkon, za který se nemusíme stydět. Cíl, se kterým jsme na mistrovství jeli, jsme splnili. Navíc jako osobní satisfakci beru fakt, že s týmem, který celý turnaj vyhrál a byl plný reprezentantů, jsme hráli vyrovnanou hru, která byla místy lepší než soupeřova. Inkasovali jsme však jeden nešťastný gól.

4.)    PROTECTION měl minulou sezónu nabitý kádr. Neuvažujete založit “béčko“, aby dostali šanci si zahrát ostatní hráči? 
S touto myšlenkou jsem si minulý rok skutečně pohrával. V současnou chvíli však chceme kádr značně posílit a hráče, kteří by nebyli pro nastávající sezónu v týmu jasným přínosem, budeme (individuální řešení) případně propůjčovat pro 2. ligou v rámci střídavých startů. Hráči si tak případně budou moci svými výkony říci o nominaci v “A“ týmu. Nadále je budeme intenzivně sledovat.

Cordoba 06

1.)    Jak byste zhodnotil minulou sezónu? 
V minulé sezoně byla Cordoba týmem dvou tváří - v utkáních, kde jsme se sešli v plné sestavě, jsme sehráli vyrovnaná utkání s čelem Superligy, bylo ovšem několik utkání, kde jsme se sešli na poslední chvíli v sestavě dost poslepované a podle toho vypadal i výsledek.

2.)    Jak spolupracujete se svým “B“ týmem?
Spolupráce s "B" je na kvalitní úrovni, týmy se vzájemně dle potřeby doplňují.

3.)    Budete i tento ročník spoléhat na defenzivní hru?
Je pravda, že vycházíme ze zajištěné obrany, ale nejde o klasický "beton", díky rychlému přechodu do útoku se nám ve velkém množství utkání podařilo vypracovat oproti soupeři velké množství šancí, problém byl ale s jejich proměňováním.

4.)    Dočkáme se nových posil?
Těsně před podpisem máme 3-4 hráče, jména zatím neprozradím, dokud vše nebude hotové.
 
Natural 95

1.)    V poslední sezóně jste obsadili klidnou 8. pozici. Body jste sbírali zejména na domácí půdě. Je opravdu fotbalový stánek ve Slatině něčím specifický? 
Hřiště je kapánek větší než na VUT. Víc se běhá a hráči mají více prostoru. Jeden šaman nám hřiště posvětil, tak možná proto vyhráváme.

2.)    Soutěž bude mít letos 12 účastníků, co vyhovuje spíše týmům z čela. Myslíte si, že budete zařazeni do „koše“ týmů bojující o udržení v lize?
Pokud navážeme na výkony z jarní části minulé sezóny, tak věřím, že střed tabulky uhájíme. Počítáme s tím, že i tato možnost může nastat.

3.)    Jak probíhala letní příprava na sezónu? Je Natural také účastníkem některých letních turnajů?
Příprava probíhá individuálně. Každý dle vlastního uvážení. Žádného turnaje jsme se nezúčastnili.

4.)    Jaký je cíl pro nadcházející sezónu?
Udržet 7. – 8. pozici z loňské sezóny.  I když víme, že to bude těžší než v minulé sezóně.
 
Kašpaři VM

1.)    Události sezóny se stalo udržení Vašeho klubu v soutěži. Co na to říkáte?
Předsezónní cíl bylo 10. místo, což se se štěstím podařilo velkou mírou i situací kolem Pitavalu a Galaxy. Cíl byl splněn, bečka na závěrečné chutnala o to lépe.

2.)    Filip Novotný byl v nominaci na Objev sezóny. V čem spočívají jeho přednosti, na základě kterých byl zvolen do dané kategorie?
Filip se ukázal jako plnohodnotná náhrada za Cejniče, který již působí ve Slovanu Liberec jako roztleskávačka. Filip Novotný se stal klíčovou osobou našeho týmu.

3.)    Zřejmě i Vás se bude týkat boj o udržení v soutěži, superliga bude mít letos 12 týmů. Kdo podle Vás opustí tuto prestižní soutěž?
Upřímně toto zúžení bereme jako plus pro Superligu, i když budeme mít větší práci se záchranou. Jsme zvědaví, jak se s novou sezónou popereme.

4.)    Díky čemu se Kašpaři udrželi v soutěži? Přece jen na nováčka jste podali velmi kvalitní výkony.
Tréninkové středisko v Husovicích udvedlo kvalitní práci na přípravě mančaftu pro naše zápasy. Letos jeho úkoly převezme tréninkové centrum Klusáčkova. Týmový výkon, bojovnost a poctivý prešovský beton budou, doufáme, i letos ozdobou celé superligy.

Nedeka Brno

1.)    Plánuje tým posílit?
Zcela určitě. Máme celkem 4 nové posily, jak do obranné činnosti, tak do útočné. FC Nedeka Brno celkově mění svou tvář, v létě byla velká čistka v kádru, základní kostra byla propuštěna ze služeb týmu. Dnešní rok ukáže, jestli budeme konkurence schopni.

2.)    Koho letos tipujete na vítěze Superligy?
Rozhodně si to rozdají mezi sebou týmy BIG 4. Tripoli i Tango, nové Bohunice, Karlsberg.

3.)    Co byla hlavní příčina neúspěšné sezóny?
Zcela určitě neúspěšná sezóna byla z důvodu špatné docházky. Proto se provedly změny v kádru a lidé, kteří měli docházku na úrovni 20%, šli z kola ven.

4.)    Jak probíhala letní příprava Vašeho týmu?
Letní příprava začala od srpna, soustředění proběhlo v Chorvatsku na ostrově Hvar, přátelské zápasy s tamním týmem, 10 zápasů a 8 výher FC Nedeky Brno.
 
RKM Tango Brno

1.)   Můžete popsat průběh letošního MČR v malé kopané? Je pro Vás 3. místo zklamání?
Mistrovství republiky mělo nešťastný termín a to v srpnu, když začala fotbalová sezóna, tomu odpovídala i naše sestava. Takže konečné umístění bylo nakonec úspěchem a Skipy Team jsme v této sestavě neměli.
 
2.)   Tango bylo řazeno mezi největší adepty na titul, mistrem ligy se opět stalo Tripoli. Dokázal byste popsat rozhodující zápasy či momenty v soutěži?
Jednoznačně jsme titul prohráli v zápasech s Bohunicemi na podzim, který jsme měli jasně vyhrát a kontumací s Goiou. Vytvořili jsme si ztrátu, která se těžko stahovala, sice jsme Tripoli v prvním zápase porazili, ale v rozhodujícím zápase jsme potřebovali vyhrát a Tripoli tento zápas zahrálo zkušeně a takticky ze zadu a čekali na naše chyby. Titul jsme bohužel nevyhráli, ale za předváděnou hru dle mého názoru první místo máme :o)
 
3.)   Bude spoléhat RKM na stejnou sestavu nebo počítá se změnami v kádru?
Sestava prošla několika změnami, nějaké hráče jsme doplnili. Nechte se překvapit….
 
4.)   Jak letos vidíte své šance na titul? Přerušíte úspěšnou sérií Tripoli?
To se uvidí, sezóna je dlouhá. Ambice jsou stejné jako loni. Samozřejmě cokoliv jiného než titul bude bráno jako neúspěch.