9.Kolo SIMOST SUPERLIGY

15.03.2011 00:30

Až na zaváhání s Karlsbergem si počínají Bohunice velmi dobře, svojí spanilou jízdu chtěla zopakovat i proti Gioie, ač je plná talentovaných a šikovných fotbalistů, má občas problémy s disciplínou. Celek je plný mladíků, což je asi onen problém, že v týmu není nikdo, kdo by dokázal zklidnit emoce hráčů, které mnohdy jsou až za hranicí slušnosti.
Zápas měl patřit k těm vyrovnanějším, to ale vyvrátila první minuta utkání, hned pro rozehrávce se do kombinace dostali Peška s Oprchalem, první střelu houževnatého Pešky stačil Prokeš vyrazit, na dorážku Zbyňka Oprchala byl již krátký- 1:0. Takový úvod byl naprosto ideální ze strany Bohunice, za povzbuzování Hody v bráně se ve třetí minutě málem prosadil Peška, jeho střelu ale Prokeš vyrazil.V 9. minutě se hráč s dvojkou na zádech, Peška, ukázal jako nahrávač, Jaroslav Oprchal po jeho asistenci orazítkoval tyčku. Gioia se ozval výrazněji až ve 12. minutě, Radomír Pernica se doslova položil do střely, ta ale nebyla pro Hodu žádným větším ohrožením. Bohunická střelnice pokračovala dál, ve 14. minutě střílel Zbyněk Oprchal, na to reagoval na druhé straně obdobným pokusem Bárta, ale ani jedna z těchto střel nepřekonala své strážce klece. V 18. minutě se do balónu opřel domácí Radek Knee, jeho střelu po rohu konečky prstů vyrazil Prokeš na rohový kop. O minutu později se ale už fanoušci Bohunic mohli radovat, běžela 19. minuta a aktivní Zbyněk Oprchal se krásně uvolnil a malým lobem překonal Prokeše, střelu už nezastihl odvrátit ani jeden ze zadáků Gioi- 2:0. Právě Oprchal utekl hráčům po pravém křídle ve 23. minutě, svůj střelecký pokus vyrazil brankář Gioi. Hosté zahrávali ve 27. minutě rohový kop, ten ale dopadl nejhůř, jak mohl, na bránu Prokeše se řítila dvojice Zbyněk Oprchal a Jan Pšikal, první pokus stačil hostující gólman odvrátit, dorážku Pšikala ale už ne- 3:0. Ve 29. minutě to byli opět domácí hráči, co předvedli další ze svých kombinací, po autu Pešky se do míče položil Zbyněk Oprchal, v pádu sice netrefil bránu, ale efektivní stránka byla oceněna potleskem fanynek a fanoušků. Kuriózní branka padla v samotném závěru poločasu, jeden z hráčů Bohunic potáhl míč na úrovni hostující svatyně, kde Gioia požadovala odpískaný aut, resp. odkop od brány hostí, akce však pokračovala, k míči se nakonec dostal Peška a střela, která se odrazila od obou tyčí, trefila i zmateného Prokeše v bráně. Právě tato čtvrtá branka vyprovokovala k emocím, které neměly s fotbalem co spojeného. Závěr první části hry se střelecky po asistenci kapitána Chládka prosadil po rohu Tomáš Prokeš, ovšem Hoda svými jistými zákroky dovedl svůj tým do kabin za výsledku 4:0.
Gioia vstoupila do druhé poločasu s cílem se zápasem něco udělat, první náznak šance přišla hned v úvodu, to pálil Sedláček, ale neúspěšně. Bohunice odpověděly v téže minutě standardní situací, ta skončila o mnohem nebezpečněji, na tyči. Ve 36. minutě zaváhala záloha Gioi na půlce, což se proti celku jako jsou Bohunice, vůbec nevyplácí, chyby v rozehrávce využil Zbyněk Oprchal, potáhl míč středem hřiště a dělovkou k tyči málem protrhl síť a zároveň vsítil hattrick- 5:0. Domácí neměli dost a ve 38. minutě orazítkoval tyč Pšikal, následně na to střelec Oprchal přestřelil těsně nad. Gioia se dostala z tlaku až ve 46. minutě, k volnému přímému kopu se postavil Tomáš Prokeš, jeho pokus skončil na dobře postavené Hodově tyči. Právě bohunický brankář se zcela určitě těšil na další čisté konto, které by si určitě za jisté zákroky ocenil, proti ale byl Matěj Sedláček v 51. minutě- 5:1. Poslední dvě trefy obstaral v 57. minutě Pšikal, kdy útok jeden na jednoho vyřešil jako starý mazák kličkou do protipohybu a následnou přesnou ranou, poté minutu před koncem gólový brankostroj zastavil Zbyněk Oprchal- 7:1.
 
Zcela jistě bylo jasné, kdo je pánem zápasu. Bohunice 30 předvedly další ze svých kvalitních výkonů, tak vysoký výsledek dokazuje, že tým Reného Pazdery aspiruje na titul, do karet jim hraje dvě porážky RKM, ovšem rozhodující moment přijde v den D, kde na sebe narazí právě Bohunice s Tripoli, které je doposud suverénní, avšak se dost natrápilo nad Cordobou. Ač nebylo v reportu zmíněno, Gioia opět dopadla na tvrdou zem po žlutých trestech, kapitán Chládek, který by měl jít svým spoluhráčům příkladem, byl v závěru vyloučen za vulgární výrazy vůči sudímu. Hosté se během utkání spíše zaměřovali na výroky sudího, než na samotnou hru. Nic ale nemění fakt, že Bohunice zvítězily oprávněně a z „bolavého“ zápasu si odnáší tři důležité body.

Bohunice  30 – Gioia 7:1 ( 4:0)