8.Kolo SIMOST SUPERLIGY

19.10.2010 19:46

Zápas Gioi s Rakolem měl jasného favorita, tým Libora Chládka prochází sezónou nad očekávání. Černý kůň Superligy se mohl po výhře posunout na druhou pozici za lídra z Tripoli. Rakol má naprosto jiné starosti, potácí se na posledním místě. Jeho výsledky, jak tomu bylo i minulý rok, volají po druhé lize.
Byli to samozřejmě hosté, kteří hned v úvodu zaměstnali brankáře Fialu, konkrétně hráč Macko byl zapsán mezi první střelce, ač neúspěšné. V 6. minutě se pokoušel prosadit Tomáš Prokeš, jeho rána z dálky skončila nad. Minutu na to zahrozili domácí z levého křídla, David Macko potáhl míč, přihrávkou našel Doubravského, ten byl ale asistencí nejspíš překvapen a míč se mu nepodařilo umístit za záda rakolského brankáře. Ve 13. minutě zahrozil opět aktivní hráč s číslem 77, Macko, s jeho střelou si ale Fiala poradil. Hosté, kteří se zabetonovali na vlastní polovině, nestačili houževnatým hráčům Gioi, ti vyprodukovali další střelu, autorem byl Chládek. Dobývání „tygří“ klece skončilo ve 21. minutě, ze střední vzdálenosti střílel Lerch, jeho střelu tečoval Chládek- 1:0. Ten mohl přidat další branku o minutu později, avšak ani na dvakrát nedokázal překonat brankáře Fialu. Rakol se dokázal střelecky prosadit až ve 23. minutě, to se je zakončení dostal Richter, jeho střela ale postrádala nezbytnou přesnost na hranici vápna. Ve 25. minutě zahrávali hráči Gioi roh, k němu se postavil Bohumír Doubravský, který našel Chládka, jeho střela skončila mimo tři tyče. Bohužel nefotbalový moment nastal kolem 27. minuty, kombinaci domácích zachraňoval reflexivním zákrokem Fiala, který musel obětovat svůj obličej k naději na úspěch. Za drobného ošetření se brankář Rakolu vrátil ke své povinnosti. Minutu před koncem ale vstřelila Gioia uklidňující branku, po rohovém kopu se hlavou ve vápně prosadil Chládek- 2:0. Navýšit skóre v samotném závěru mohl ještě Tomáš Prokeš, ten ale po nahrávce Macka z bezprostřední blízkosti pouze orazítkoval vnější konstrukci kasy.
Neuběhla pomalu necelá minuta druhé půle a Rakol se mohl radovat s nadějného snížení, to zajistila nová tvář „tygrů“ Vlastimil Zušták, který po špatné komunikaci v obraně domácích propálil vše, co mu stálo v cestě- 2:1( branka je zachycena na titulní straně článku), ona radost trvala pouhých 8 minut, Doubravský elegantně obešel tři hráče, byl faulován a k míči se postavil exekutor Tomáš Prokeš, který svým dynamitem málem roztrhl síť- 3:1. Téměř totožnou odpověď přišla ze strany hostů o dvě minuty později, brankář Jakub Prokeš si zřejmě špatně postavil zeď, onu škvíru našel po druhé v utkání opět Zušťák a do vrchní části branky opět snížil- 3:2. Běžela 44. minuta, Doubravský našel z levého křídla kolegu Chládka, ten si ale mohl vyrvat všechny vlasy, kolik měl příležitostí, i tyto byla nególová. Právě kapitán Gioi se stal v 50. minutě nahrávačem, skoro v rohu patičkou našel Pernicu, který se odměnil gólem- 4:2. To byl zlomový bod utkání, další zásah  Rakolu zasadil v 50. minutě Doubravský, ve vápně si elegantě položil gólmana a ukázkově zakončil- 5:2. Předposlední branku utkání z hranice vápna vstřelil Bárta, jeho střela skončila pod víkem svatyně Fialy- 6:2. Závěrečnou branku zařídil v 56. minutě Tomáš Prokeš, který střelou k tyči ze střední vzdálenosti určil finální podobu výsledku 7:2 z pohledu domácích.

Gioia v následujícím kole čeká pikantní duel s Bohunicemi, které ve šlágru 8. kola SIMOST Superligy porazily RKM 6:4, report z utkání bude k dispozici již zítra. Rakol čeká nelehký duel s Colgate Teamem, ve kterém se dá čekat podobný scénář.

Gioia – Rakol 7:2 ( 2:0)

Rudolf Chudoba