7.Kolo SIMOST SUPERLIGY

19.10.2010 19:40

Zápas skončil kontumací ve prospěch hostů, k ukončení zápasu však došlo až v jeho závěrečné fázi a tak se oddělení PR rozhodlo podat report o jeho průběhu. Týmy, které se utkaly není potřeba příliš představovat. Už při názvu vyslovení názvu RKM Tango se většině fanoušků malé kopané vybaví nedávné nešťastné vyřazení z Ligy mistrů az po penaltovem rozstrelu, ale takovy je fotbal, nekdy slastny, nekdy trpky. Úřadující Mistr ČR také v dosavadním průběhu Superligy neztratil ani bod. Proti němu ambiciózní Gioia, která se hodlá prát o nejvyšší příčky. Připsala si už sice dvě prohry, z těch se ale rychle oklepala a zejména „desítka“, kterou naložila PROTECTIONu, budí respekt.

    Hosté vstoupili do utkání o něco aktivněji a do první šance se ve 3. minutě dostal Lerch, který se snažil obhodit vyběhnutého gólmana, namířil však pouze do boční sítě. Neuběhla ani minuta a Gioia se přece jen radovala. David Macko vypíchl míč na polovině a akci dva na jednoho vyřešil přesnou přihrávkou na Stanislava Lercha, který trefil prázdnou bránu – 0:1. Tango se snažilo rychle odpovědět, ale po kombinaci Dornaye a Novotného trefil Mareš před prázdnou bránou pouze břevno. Po nahrávce Sedláčka se na druhé straně prezentoval nebezpečnou střelou znovu Lerch, na gólmana ale nevyzrál. RKM se snažilo o aktivní pressing, dobře technicky vybavení hráči hostů však rychlou kombinací na jeden až dva doteky dlouho drželi balón. Aktivní Stanislav Lerch to opět zkoušel, ale tvrdou střelou na Hladkého opět nevyzrál. V závěru první půle se už Tango dostávalo do svého typického zámku s gólmanem na polovině. Do větších šancí se ale nedostalo, naopak se rozestavení pokusil využít Sedláček, jehož chytrý lob Hladký konečky prstů vytěsnil. Po 30 minutách tedy na tabuli svítilo poměrně překvapivé skóre 0:1. 

    V úvodu druhé půle tvrdě pálil domácí Outrata, těsně vedle. Na druhé straně trefil po brejku Pernica pouze boční síť. Téměř celá druhá půle byla ve znamení kombinace Tanga s brankářem na půlce a srdnaté obraně Gioii. RKM se občas dostalo do nějaké pološance, ale na pořádné ohrožení brány to nebylo. Do rychlého protiútoku se dral Macko, Hladký mu však v poslední chvíli tvrdým skluzem míč vypíchl. Na druhé straně byl aktivní Mareš, který několikrát nebezpečně vypálil z dálky, bránu však míjel. Za slabou efektivitu přišel trest ve 48. minutě. U vlastního vápna se k míči dostal jeden z obránců Gioii, který dalekonosnou ránou přes celé hřiště dostal míč do sítě a zvýšil tak na 0:2. Co se Tangu nepodařilo během celého zápasu, dokázalo nyní ihned po obdržené brance. Novotný našel před prázdnou brankou úplně volného spoluhráče, pro kterého nebyl problém skórovat – sníženo na 1:2. Tlak za účelem vyrovnání však neměl dlouhého trvání. Klíčová situace nastala v 51. minutě. Obránce Tanga šel pro zakopnutý míč, Gioia však rychle rozehrála a v momentě se řítila tři na jednoho. Hra nebyla přerušena, bránící hráč na poslední chvíli míč odhodil, gólové kombinace však již nezabránil. Po trase Macko – Sedláček – Lerch zvýšila Gioia na 1:3. Následovali mohutné protesty domácích, podle kterých měla být hra přerušena pro dva míče na hřišti. Tato situace nabízí několik pohledů. Míče byly v jednu chvíli na hřišti skutečně dva. Ovšem jeden z nich měl v náruči obránce Tanga, přestože rozehrávku měl soupeř a balón měl k dispozici, což se zdá poněkud nepochopitelné. Další věcí je, že hráči domácích se jednoduše nevrátili a samotného obránce nechali bránit útok tří protihráčů, nehledě na to, zda má či nemá v rukou další míč. Branka zkrátka byla uznána a následná vlna nevole zbytečná a přehnaná. Situace vyústila ve druhou žlutou pro Novotného, který naprosto nezvládl své emoce a po obdržení červené tvrdou ranou pěstí srazil rozhodčího k zemi. Nebýt zásahu predsedy Sportovne-technicke komise BSMK Martina Fiali a fanousku hosti, nejspíš by ve svém útoku pokračoval. Sudí se po chvíli zvedl a utkání pochopitelně ukončil. Výsledkem je tedy kontumační výhra Gioii 0:5 az pozice hostujicicho celku, nutno dodat, že vítězství hostů je zasloužené. Ještě významnější však bude dohra celého zápasu. V nejbližší době zasedne disciplinární komise, která se bude incidentem v závěru zabývat. Sazebnik poplatku, pokut, trestu a odmen hovori o limitu zakazu cinnosti od tri let na dozivoti.

    Vypadá to tedy, že kariéra bývalého reprezentanta, kapitána týmu, ktery vedl Tango do odvety Ligy mistrů, aktualniho Mistra ČR, nejlepšího střelce SIMOST Superligy v predesle sezone, je už touhle dobou velkou minulostí.

RKM Tango Brno – Gioia Brno 0:5 knt.

-Michal KAŠPÁREK-