5.kolo SIMOST SUPERLIGY

03.10.2010 22:29

Také druhý zápas pátečního večera sliboval vyrovnaný průběh. Za favorita se dal považovat spíše domácí PROTECTION, který byl doposud neporažený. Jisté pochybnosti však mohlo vzbudit fakt, že se domácí na utkání sešli přesně v počtu šesti hráčů a nezbyl tak nikdo na střídání. Kvalitní mužstvo by si však i s tímto handicapem mělo poradit.
 Uběhlo teprve pár sekund, když z velké vzdálenosti nečekaně vystřelil Libor Chládek a jeho pokus k překvapení všech zapadl přesně k tyči – 0:1. O několik minut později se dostal do šance domácí Nevěděl, z dorážky ale těsně minul bránu. Z další branky se tedy mohli radovat znovu hosté. Pernica chytře vyřešil protiútok a přihrávkou mezi nohy obránce našel před prázdnou klecí znovu Libora Chládka – 0:2. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po pěkné individuální akci Nevěděl předložil míč Petru Pospíšilovi a ten snížil na 1:2. Jakkoliv se v této chvíli mohlo zdát, že nás čeká vyrovnaný zápas, opak byl pravdou. V 15. minutě se Gioia prosadila potřetí. Sedláček patičkou přiťukl Chládkovi, ten z první našel Bohumíra Doubravského a bylo to 1:3. Gioia měla podstatně vyšší držení míče a zápas jednoznačně kontrolovala. Chvíli před koncem poločasu se ještě pěkně na střed prokličkoval Sedláček a svou střelou orazítkoval tyč.
Přestože se již zdálo víceméně jasné, kdo si ze zápasu odnese body, nedalo se asi čekat, že to bude po tak jednoznačném výsledku. Chvíli po přestávce ještě branka nepadla. Útok dva na nikoho zazdil nepřesnou přihrávkou Doubravský. Ve 36. minutě se už hosté dočkali, když akci dva na jednoho vyřešil razantní střelou k tyči Libor Chládek a završil hattrick – 1:4. O několik minut později našel David Macko osamoceného Matěje Sedláčka a ten zvýšil na 1:5. Ve 46. minutě vznikl před brankou domácích pořádný závar, gólman se vydal před vápno vyvézt míč, situaci však špatně odhadl, v tvrdém souboji jej obral Libor Chládek a bylo to 1:6. Akce Gioii se chvílemi nesly v exhibičním duchu. Například když Sedláček efektně vystřelil „za nohou“. Nebýt skvělého reflexu gólmana, byl by to úžasný gól. Ve 49. minutě padla další branka. Macko rychle rozehrál trestný kop, našel Michala Prokeše a ten z otočky zvýšil na 1:7. Hosté si se svým soupeřem dělali naprosto, co se jim zachtělo. Občas zřejmě kvůli snížené koncentraci nechali okénko vzadu a k několika brejkům se dostal Michal Nevěděl. S přesným zakončením se však nepotkal. Tři minuty před koncem přišla další rychlá a nápaditá rozehrávka přímého kopu. Míč po trase Chládek – Doubravský – Bárta skončil až za zády domácího brankáře – 1:8. Utrpení PROTECTIONu stále nebralo konce. Už v 60. minutě poslal Sedláček míč vzduchem na Chládka a ten z první skóroval – 1:9. Ve vzduchu se vznášela hrozba nepopulární „desítky“. Ta byla také naplněna v nastaveném čase, kdy Bohumír Doubravský i silou vůle protlačil míč až do brány a uzavřel tak celkové skóre na 1:10.
           
Výsledek hovoří za vše. Stejně jednoznačně to vypadalo i na hřišti, kde hrál pouze jeden tým. Domácí PROTECTION, který doposud proplouval soutěží velmi úspěšně, tentokrát naprosto selhal a Gioia si s chutí zastřílela. Největší hvězdou zápasu byl určitě kapitán Libor Chládek, který si připsal hned pět branek.

PROTECTION.CZ – Gioia Brno 1:10 (1:3)

-Michal KAŠPÁREK-