4.Kolo SIMOST SUPERLIGY

19.10.2010 19:42

Gioia jako první v této sezóně, dokázala porazit mistry z RKM Tango, kde se udál onen incident, ve kterém sehrál hlavní roli Jan Novotný, tato událost bude patřit mezi největší průšvihy tohoto ročníku. Kašpaři se momentálně pohybují na 10. příčce tabulky, mají zápas k dobru, dohrávku mají právě zítra s Colgate Teamem večer v areálu VUT.
Favoritem tohoto utkání byla Gioia, ta se ale nestačila pořádně v chladném počasí zahřát a už prohrávala. Skóroval Roman Outrata, kterého bychom našli na soupisce domácích, ten ale ve 3. minutě poslal malou domů, kterou brankář Jakub Prokeš nestihl a míč pomalu po zemi skončil v síti- 0:1. Zhruba kolem 8. minuty po autu šel sám na brankáře Miroslava Cejnara osamocený hráč Prokeš, ten ale špatně trefil míč a následné zpytování svědomí bylo zcela oprávněně na místě. To nemusela ale moc mrzet, v 18. minutě rozjela domácí Gioia pohlednou kombinaci, kterou dokončil úspěšně kapitán Chládek- 1:1. Ve 22. minutě přišla velmi pohotová střela od Matěje Sedláčka, ta si ale cestu do svatyně Kašparů nenašla a skončila nad. Nepříjemný moment přišel pro Gioiu ve 28. minutě, kdy se na polovině hřiště koleny srazili Chládek a Uchytil, z tohoto nevinného souboje vzešel „vítězně“ druhý jmenovaný, kapitán Gioii musel opustit hrací plochu. Poslední šance druhé polovině obstaral Michal Prokeš, ovšem jeho pokus byl opět nepřesný.
Libor Chládek do druhé poločasu již nastoupil a hned to bylo na hře Gioie znát, po rohovém kopu se pokusil prosadit Bárta, ale neúspěšně. Ve 33. minutě se Kašparům vymstilo známé nedáš- dostaneš, na konci celé akce Gioii stál Matěj Sedláček, který si vyměnil míč se spoluhráčem Tomášem Prokešem- 2:1. Tato branka dodala patřičný klid domácím, za to hosté se urputně bránili fotbalovým náletům. Obranná zeď byla ale zbořena dříve, než se postavila, ve 36. minutě kapitán Chládek ukličkoval dva hráče Kašparů a za pomocí tyče z těžkého úhlu navýšil skóre na 3:1. Zápas byl rozhodnut o minutu později, gólman Cejnar špatným vyražením „namazal“ Sedláčkovi, který střelou z první vsítil svoji druhou branku utkání. Namlsaný domácí celek neměl dost a stále zaměstnával brankáře hostí, ve 42. minutě kombinace Gioi na jeden dotek zakončoval Chládek, jeho střelu ale brankář vyrazil. Naprostá defenzíva a pasivní hra hostů hrála do karet domácí Gioie, ve 49. minutě se uvedl střelou nad břevno Tomáš Prokeš, minutu na to se po dlouhé odmlce ozvali hosté a Tomáš Bílek z levého křídla prověřil Jakuba Prokeše, který ale nemusel zasahovat, míč pouze „olízl“ vnější síť. Snížení z kopaček Kašparů přišlo až v 53. minutě, kdy se na hranici vápna dokázal nejlépe zorientovat Tomáš Uchytil a střelou k tyči snížil na 4:2. Ten samý hráč se trefil ještě v 57. minutě, bohužel ale do vlastní sítě, kdy tečí umístil balón za záda Cejnara. Poslední akce zápasu, brejk tři na jednoho, ze strany domácích skončil nepřesně, přesto si hráči Gioii odvezli ze souboje s Kašpary důležité tři body do tabulky.

Jak již bylo zmíněno, Kašpary čeká duel s Colgate Teamem. Gioia se díky výhře posunula na třetí pozici, po těžkých soupeřích se utká s Rakolem, kde se dají očekávat gólové hody, samozřejmě ze strany týmu Libora Chládka

Gioia – Kašpaři VM 5:2 ( 1:1 )

Rudolf Chudoba