4.kolo - Gioia si smlsla na Colgate Teamu, ten se nezmohl na odpor

13.03.2012 10:06

Domácí Colgate se letos Superligou jen tak potácí. Jde od porážky k porážce a kromě zápasu s Kašpary, tedy přímým konkurentem v boji o záchranu, se nezmáhá k většímu odporu. Naopak Gioia, kromě nešťastné porážky s RKM v prvním kole válcuje jednoho soupeře za druhým. Ani dnešní sok neměl být výjimkou.
 
V úplném úvodu zápasu se žádná větší šance nezrodila. Až v 7. minutě posunul Macko Doubravskému, který vybídl ke skórování Klimeše, hostující forvard ale z blízka trefil pouze tyč. Na druhé straně se podél postranní čáry prodral Skoupý a servíroval míč před branku, Kašpárek se však v tísni nedostal ke kloudnému zakončení. Gioia svého soupeře tlačila, byl to ale právě hostující gólman, kterého pořádně protáhla tečovaná střela Prokeše (ano, kromě bratrů Prokešových v dresu Gioii, nastoupil Prokeš i na straně domácích). Pak už pevně převzali otěže zápasu hosté. Pernica, který postupoval z pravého křídla, ještě gólmana nepřekonal. V 16. minutě už ale udeřilo. Macko nacentroval na Prokeše, který sklepl pro Milana Klimeše a ten z první otevřel skóre – 0:1. Chvíli na to si Klimeš narazil s Prokešem a znovu nastřelil tyč. Před Mackem se poté otevřel střed obrany, tak potáhl míč a jeho tečovaný pokus skončil jen těsně mimo. Následný rohový kop ale Outrata rozehrál přesně na Tomáše Prokeše a ten z voleje zvýšil na 0:2. Tentýž hráč měl i další příležitost, nyní ale ani nadvakrát nepřekonal Svobodu. A Tomáš Prokeš do třetice. Tentokrát se s míčem příliš nemazlil, napřáhl a tvrdou ranou trefil přesně k tyči – 0:3. To běžela 28. minuta. Neuběhlo ani šedesát sekund a byla tu další branka. Outrata ze středu vypálil, gólman vyrazil míč přesně k nohám Milana Klimeše a ten bez problémů skóroval – 0:4. V úplném závěru poločasu to zaskřípalo v rozehrávce hostí, čehož Colgate dokázal využít. Skoupý zachytil nedůraznou přihrávku, posunul Lukáši Faistlovi, a ten trefil poloprázdnou branku – 1:4.
 
V úvodu druhé půle táhl přečíslení Doubravský, na jeho zpětnou přihrávku nedosáhl Klimeš, k míči se ale dostal z druhé vlny nabíhající Macko a pořádně protáhl brankáře. Ve 36. minutě rozhodčí neodpískali faul na Prokeše, hra tedy pokračovala, Gioia znovu vybojovala míč, Outrata si pohrál s obranou a předložil před prázdnou branku Milanu Klimešovi – 1:5. Na druhé straně se dostal do úniku Skoupý. Mířil od poloviny hřiště sám na branku, za přispění gólmana Jakuba Prokeše se ale míč pouze otřel o tyč. Poté se vše znovu vrátilo do starých kolejí. Ve 43. minutě potáhl pěkně Doubravský míč, kličkou se zbavil obránce, a našel Klimeše, který ještě přiťukl Prokešovi, a ten už doklepával do prázdné branky – 1:6. V minutě 49. si to středem domácí obrany namířil znovu Klimeš, všechny bránící hráče zřejmě nalákal na přihrávku, aby nakonec jen elegantně přeloboval gólmana – 1:7. V 52. minuté hosté krásně vykombinovali po ose Klimeš, Pernica, Doubravský, poslední jmenovaný ale zakončil nedůrazně a na světě byl brejk. V něm našel Kašpárek Patrika Cvingráfa, a ten pohodlně zakončil – 2:7. Doubravský, který dostal za předchozí nezdar pořádně vynadáno od svých spoluhráčů, šel do sebe a hned o minutu později zařídil branku pro svůj tým. Srdnatě totiž zabojoval o zdánlivě ztracený míč, poslal jej pod sebe na Milana Klimeše a ten tvrdou ranou o břevno zvýšil již na 2:8. V 58. minutě šli hosté ve třech proti jednomu, Klimeš nahrál Tomáši Prokešovi a ten nekompromisní střelou trefil přesně k tyči – 2:9. O chvíli později, znovu při akcí tří proti jednomu, putoval míč po ose Bárta – Macko – Doubravský a benjamínek mužstva se konečně trefil – 2:10. V nastaveném čase ještě útok Gioii totálně zamotal hlavu obraně, když Klimeš, Macko a Prokeš nachystali znovu stoprocentní pozici pro Bohumíra Doubravského, který do prázdné branky zpečetil na 2:11.
 
Celý zápas naprosto jasně opanovalo mužstvo Gioii, které potvrdilo formu z této sezóny a pokračuje ve vítězném tažení. Colgate Team naopak nepředvedl znovu nic a jako jediný celek v soutěži zatím zůstává bez bodu. Střelecky duel ovládli zejména pětigólový Milan Klimeš a Tomáš Prokeš, jenž zaznamenal o branku méně.
 
Colgate Team – Gioia Brno 2:11 (1:4) 
Branky: 30. Faistl Lukáš, 52. Cvingráf Patrik – 16., 29., 36., 49. a 54. Klimeš Milan, 21., 28., 43. a 55. Prokeš Tomáš, 59. a 60. Doubravský Bohumír