3. kolo - Zejména díky hattrickům Klimeše a Sedláčka si Gioia připsala tři body do tabulky

13.03.2012 10:04

Za typického anglického počasí nastoupila domácí Gioia a hostující Natural ke třetímu kolu SIMOST Superligy. Oba celky měly před tímto soubojem na svém kontě jednu výhru a jednu prohru, ovšem vzhledem ke kvalitě kádru byl do role favorita pasován mladý celek Gioii a své předpoklady potvrdil i v samotném zápase.

Domácí zahrozili hned po několika vteřinách, kdy nepříjemnou ránu vyslal Milan Klimeš, přízemní střela proletěla kolem levé tyče Vladislava Kopečného. Kolem 4. minuty se do zakončení dostali hosté z Naturalu, byl to konkrétně útočník Stolař, který hlavičkoval těsně nad. Ihned na to reagoval Klimeš prudkou střelou, ovšem hostující brankář dokázal míč vyrazit na rohový kop. Aktivnější domácí nenechali brankáře Naturalu bez práce ani v 5. minutě či 6. minutě, když Bohumír Doubravský mířil do gólmana a Outrata do boční sítě. Hosté se dostali do zakončení o minutu později, autového vhazování se ujal Radim Stolař, bohužel pro hosty ne příliš ideálně hlavičkoval Radovan Hrázský. Musel tedy přijít trest, v 9. minutě napřáhl Milan Klimeš a přesnou střelou ze střední vzdálenosti k levé tyči nedal Kopečnému šanci – 1:0. Ten samý hráč dal o sobě vědět i v 11. minutě, tentokrát však na brankáře hostující svatyně nevyzrál. Hráči Naturalu měli možnost snížení ve 14. minutě, když přímý volný kop zahrával Procházka, ale brankář Jakub Prokeš střelu v klidu vytáhl. Sporný moment utkání nastal v 15. minutě, Matěj Sedláček z levého křídla vyslal nepříjemný míč, ten doputoval až k Prokešovi stojícímu na brankové čáře, brankář Ladislav Kopečný ale míč lapil i přesto, že se domácí dožadovali regulérní branky. To nemuselo hráče Gioii vůbec mrzet, chuť si totiž napravili v 16. minutě, když Doubravský přihrával právě Tomášovi Prokešovi na druhou branku v utkání – 2:0. Brankář Jakub Prokeš se pořádně zapotil v 17. minutě po vypíchnutí rozehrávky Stolařem, zkušený gólman dorážku útočníka zlikvidoval. Zápas plný akcí pokračoval, když si Bohumír Doubravský zaběhl za obranu Naturalu a šel sám na brankáře, místo jednoduchého zakončení zvolil zasekávačku, jenomže v tom momentu se objevili dva hostující beci a pokus mladého útočníka eliminovali. Druhý zásah utkání si připsal Milan Klimeš v 19. minutě po spolupráci s Matějem Sedláčkem a v půlce zápasu bylo skóre – 3:0. O dvě minuty později proběhla další spolupráce těchto dvou hráčů, Sedláček našel volného Klimeše, ten mu přihrávku vrátil a první jmenovaný již neměl problém se zakončením – 4:0. Ve 26. minutě dal o sobě vědět opět Doubravský, ale i tentokrát místo střely zvolil kličku a další branka ze strany domácích tak nepřišla. Naopak se potvrdilo staré pravidlo „nedáš – dostaneš“, když ve 28. minutě potáhl po levém křídle balón Jiří Herzán a našel naběhnuvšího Stolaře, kterého fantasticky napoprvé vychytal Prokeš, ovšem na dorážku byl již krátký a tak na světelné tabuli svítilo po prvním poločase skóre 4:1.

Krásnou sehranost předvedli hráči Gioii ve 36. minutě, Vítězslav Bárta si všiml nabíhajícího Romana Outraty v pokutovém území, první jmenovaný přihrával a ten druhý ukázkově tečoval – 5:1. Dvě minuty na to udeřili domácí podruhé, Tomáš Prokeš přesně přihrál Matějovi Sedláčkovi, který si zasekávačkou položil gólmana a přidal šestou trefu svého týmu v utkání – 6:1. Svoji třetí branku v utkání chtěl přidat Milan Klimeš ve 40. minutě, jeho střela z pravého křídla letěla nad břevno a tak si musel forvard Gioii na svůj hattrick ještě počkat. Naopak se po delší odmlce ozvali hosté, nejlepší hráč hostujícího týmu, Radovan Hrázský, ale neměl v utkání příliš štěstí a ani tentokrát se mu nepodařilo překonat Prokeše v domácí svatyni. Ve 46. minutě zahrozil opět Klimeš, jeho střelecký pokus mířil přímo do náruče Vladislava Kopečného. Ten kapituloval opět v 51. minutě, Milan Klimeš si pohrál s dvěma obránci Naturalu a z vápna ukázkovým lobem oslavil svůj výkon zaslouženým hattrickem – 7:1. Nebyl to ale jediný muž na hřišti, který zaznamenal tři branky v jednom utkání. Připojil se k němu i spoluhráč Matěj Sedláček, jeho přesná střela ke vzdálenější tyči znamenala osmou branku v utkání – 8:1. V samotném závěru mohl skóre esteticky upravit Radim Stolař, ten nejdříve po autovém vhazování Herzána netrefil míč ideálně a ani po druhé v samotném závěru téměř z totožné akce nedokázal překonat pohotového Prokeše.

Gioia v tomto utkání jasně dominovala a splnila roli favorita, navíc několikrát v utkání předvedla hru na jeden dotek a neustále hrozila z brejků. Natural neměl svůj den a často měl v zápase problémy s přechodem do útoku. Gioia se díky vítězství posunula na třetí pozici a má stejný počet bodů, jako PROTECTION či Cordoba, ovšem má z těchto tří soupeřů nejlepší skóre. Natural má zatím tři body, stejný počet na kontě má hned pětice týmů. V dalším kole se utká Gioia s Colgate Teamem, který je zatím bez bodů. Naopak Natural čeká ve Slatině dosavadní lídr soutěže, RKM Tango.

Gioia Brno – Natural 95               8:1 (4:1)

9' Klimeš Milan 16' Prokeš Tomáš 19' Klimeš Milan 21' Sedláček Matěj 36' Outrata Roman 38' Sedláček Matěj 51' Klimeš Milan 55' Sedláček Matěj   -          28' Stolař Radim

Rudolf Chudoba