3.kolo SIMOST SUPERLIGY

03.10.2010 22:25

Karlsberg v dosavadních dvou zápasech jasně dominoval a s impozantním skóre 17:1 vévodil tabulce SIMOST Superligy. Gioia zvládla úvodní duel celého ročníku proti Cordobě, na obhájce titulu Tripoli již byla ve druhém kole krátká. Favoritem zápasu byli jistě domácí, hosté však jsou však ambiciózním týmem a rozhodně do zápasu nenastupovali s poraženeckou náladou.
           
Už od úvodu se zápas odvíjel ve vysokém tempu a hra se přelívala ze strany na strany. Mírně aktivnější byl přece jen Karlsberg, který si v úvodu vypracoval i několik solidních příležitostí. Jmenovitě Klimeš byl velmi aktivní, zatím si však pouze seřizoval měřidla. Gioia se také dostala do nebezpečného zakončení, když vystihla nepřesnou rozehrávku obrany, na gólmana si však hostující hráči nepřišli. Nakonec to byli, a zřejmě zaslouženě, domácí, kdo otevřel skóre. To když ne poprvé ani naposled zafungovala bratrská spolupráce v podání Martina a Michala Drábkových. První jmenovaný podnikl úspěšný průnik po pravém křídle a naservíroval míč svému staršímu sourozenci, který s přehledem zakončil – 1:0. O tři minuty později domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Šamánek nahrál Milanu Klimešovi a ten střelou po zemi tyči dal na 2:0. Neuběhlo ani 60 sekund a s hosty to mohlo vypadat ještě hůř. Michal Drábek se parádně z voleje opřel do míče a napálil břevno. Nedáš – dostaneš – to je pravidlo, která se v Superlize potvrzuje velmi často. Uběhlo sotva pár minut, když dlouhý balón dobíhal útočící kapitán hostů Libor Chládek, pod nohy se mu vrhl brankář Zrzavý, což rozhodčí posoudil jako nedovolený zákrok a nařídil penaltu. Sám faulovaný se postavil k exekuci a tvrdou ranou pod břevno nedal gólmanovi šanci – sníženo na 2:1. To byla také poslední zajímavá situace, kterou jsme měli možnost v první půli vidět.
           
Do druhého dějství vstoupil znovu aktivněji Karlsberg a záhy mohl slavit další branku. Gólman velmi dlouhým a hlavně přesným výhozem našel Milana Klimeše, kterému se odkryla cesta až k hostující svatyni. Kličkou si položil brankáře a do prázdné branky zvýšil na 3:1. Byla to pro něj druhá trefa v zápase. Ve 42. minutě vybojoval míč Ledvoň, našel Šamánka, který vyslal do brejku Petra Moučku, ten však ztroskotal na brankáři hostů. Když pomineme dvě žluté karty na straně Karlsbergu, museli si diváci na další zajímavý moment počkat až do 52. minuty. To zahrál mimo vápno rukou brankáři Gioii Prokeš, dostal žlutou kartu, a z následného přímáku trefil parádní bombou Martin Drábek spojnici. Zatímco jemu zřejmě nebylo přáno, jeho bratr si připsal druhou branku v zápase o pár minut později. Obránce hostů poslal gólmanovi přihrávku „do špeku“, ten ji špatně zpracoval, což využil Michal Drábek a po kličce zvýšil na 4:1. V minutě 55. si vzal na vlastní polovině míč Rostislav Šamánek a vydal na slalom přes téměř celé hřiště. Po cestě byl faulován hned dvakrát, nejprve držením za dres, poté i skluzem, za což byli ihned oba faulující oceněni žlutou kartou. Následného trestného kopu však domácí nevyužili. V úplném závěru se ještě zranil domácí Petr Moučka a to paradoxně při souboji, ve kterém mu byl odpískán nedovolený zákrok. Další branka již nepadla a tak utkání skončilo vítězstvím Karlsbergu 4:1.
           
Domácí se tak udrželi na špici tabulky, Gioiu naopak poslali do její druhé poloviny. V příštím kole Karlsberg prověří první soupeř zvučného jména – PROTECTION, zápas Gioia – Kašpaři je přesunut na měsíc říjen.

Karlsberg C. F. – Gioia Brno 4:1 (2:1)

-Michal KAŠPÁREK-