21. kolo - Gioia uběhala Cordobu a má k bronzu nejblíže

15.06.2012 23:57

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V pondělí večer se všichni fanoušci dobré malé kopané shromáždili na půdě VUT, Gioia Brno hostila klub s šestiletou tradicí, Cordobu 06. Zatímco hostům de facto o nic nešlo, maximálně o umístění na co nejvyšší příčce, Gioia hrála stále o bronzovou příčku na stupních vítězů. Domácí měli na střídání hned několik hráčů, Cordoba neměla nikoho.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Běhalo se nahoru-dolů, ale z náznaků šancí nic nebylo. První, kdo rozvlnil síť, byl v 8. minutě Bohumír Doubravský, který napřáhl a pumelice z pravé nohy tohoto benjamínka týmu Gioia znamenala vedení 1:0. Utkání dál pokračovalo v ďábelském tempu a v 15. minutě nová akvizice Cordoby, Vlastimil Ryšavý, vyrovnal na 1:1 po té, co si obešel obránce Jaška. Remízový stav trval sotva minutu a Gioia se znovu mohla ujmout vedení, Slavík ale nastřelil pouze tyč Večeřovy branky. Po dalších dvou minutách Demko svým dloubákem hledal Ryšavého, který tento skvělý nákop zpracoval, ale jeho zakončení chyběla síla. Chvíli po té měla Cordoba další možnost ujmout se vedení, ale Ryšavý nedokázal po brilantní kombinaci usměrnit míč do prázdné brány, jeho nepřesný pokus se ale aspoň dostal k Přichystalovi, jenž byl ve skluzu, a tak nedokázal, stejně jako jeho kolega, uklidit míč za brankovou čáru. Z následného protiútoku se ale prosadil Navrátil a to už běžela 21. minuta a stav tedy byl 2:1 pro Gioiu. Vedení si ale neužila dlouho, protože ani ne 60 sekund po té se Přichystal probyl pokutovým územím a po souboji s jedním z obránců, který zůstal ležet, zakončil mezi nohy brankáře Prokeše. Gioia reklamovala faul, ale rozhodčí trval na tom, že šlo o normální souboj a gól platil – 2:2. Zběsilé tempo zápasu pokračovalo a za další 2 minuty se opět ujali vedení domácí, Doubravský vypálil, jeho střelu brankář tygřím skokem vyrazil, ale bohužel pro něj pouze opět k nohám tohoto hráče, ten udělal s míčem 2 rychlé kroky a vypálil znovu, tentokrát do odkryté svatyně hostí a bylo to 3:2 pro Gioiu. Cordobu jako by tento gól opařil a tak krátce po rozehrávce jejich obrana zaspala a nikým nehlídaný Chalupa zvýšil na 4:2. Tato branka však hosty nabudila a nedlouho na to orazítkoval Demko břevno. Ve 26. minutě upláchl Přichystal po pravé lajně, ustál tvrdý souboj tělo na tělo a před bránu naservíroval míč Ryšavému, ten ale míč pouze podsekl a už to vypadalo, že se snese do náručí brankáře Prokeše, když Přichystal ninja skokem trefil míč ve vzduchu těsně nad rukavicemi gólmana a snížil tak na 3:4 z pohledu Cordoby. Do konce poločasu bylo vidět ještě pár šancí, ale žádná z nich nebyla vyložená a skóre tedy zůstalo 4:3 pro Gioiu.

Uběhaný zápas rozhodně nevyhovoval Cordobě, která neměla hráče na střídání. Domácím se zase zranil Slavík, ale i tak měli ještě rezervy. Navrátil chtěl patrně pokračovat v nastoleném tempu a hrát útočně, Outrata se na něj obořil, jestli chce hrát přestřelku 10:8, pak ještě zazněla věta „Hoši, kolik plic máte s sebou“ a šlo se na 2. poločas.

V druhé půli se ale nic nezměnilo, opět hráči sprintovali sem a tam, nevypouštěli žádné souboje a nikdo nikomu nic zadarmo nedaroval. Ve 32. minutě si klestil cestu obranou Cordoby Navrátil, ale jeho pokus odvracel jeden z obránců. O 4 minuty později byl ve skvělé pozici Doubravský, po přihrávce Outraty šel sám na brankáře, zasekávačkou si ho položil a hattrick visel ve vzduchu, jeho střela se ale pouze otřela o vnější tyč a skóre se neměnilo. Ve 42. minutě našel Navrátil Outratu, jenž šel sám na brankáře, ten však jeho pokus vytáhl. O minutu později se dostala Gioia do přečíslení 3 na 2, Mičko si vyměnil míč s Jaškem a sám zakončil a bylo to 5:3 pro Gioiu. V 50. minutě mohla Cordoba jít ve třech na jednoho, ale útočníci si sami kombinací akci zbrzdili a jeden z obránců soupeře se včas vrátil a skluzem míč odkopl pryč. Chvíli poté gólman hostí - Večeřa vytečoval Chalupův pokus na tyč a na roh a když byli rozhodčí na vážkách, sportovně přiznal, že to byl on, kdo se poslední dotkl míče. V 53. minutě házel Mičko aut, nepokrytý Outrata zpracoval a zblízka z otočky vymetl růžek Večeřovy brány, 6:3 a fanoušci Cordoby začali v houfech opouštět areál VUT. Už to vypadalo, že by hosté alespoň snížili a vykřesali byť jen malinkatou naději, Prokeš se blýskl trojzákrokem a míč za svá záda nepustil. V 57. minutě už ale kapituloval po střele Ryšavého a bylo to opět o dvě branky, 6:4. V 59. minutě domácí uháněli ve dvou sami na gólmana, Doubravský přihrával před prázdnou bránu Mičkovi, ale tato nahrávka populárního „Bobeše“ nakonec sama skončila v síti a benjamínek domácích tak zaznamenal hattrick – 7:4. Na konečných 8:4 ještě těsně před závěrečným hvizdem upravil Outrata.

Zápas, který svým vysokým tempem připomínal spíše druhou ligu tak nakonec jednoznačně vyzněl pro domácí Gioiu, která se výhrou vrátila na 3. příčku - deset, respektive devět bodů za Tripoli s Tangem.  V posledním kole čeká domácí Nedeka, která obývá spíše spodní příčky tabulky a tak má Gioia velkou šanci, že bronzový stupínek udrží. Cordoba naopak zavítá na území Tanga a možná se mu pokusí překazit boj o mistrovský primát.

Gioia Brno – Cordoba 06 8:4
8, 24, a 59 Doubravský Bohumír, 21 Navrátil Jaroslav, 25 Chalupa Pavel, 43 Mičko, 53 a 60 Outrata Roman – 15 a 57 Ryšavý Vlastimil, 22 a 26 Přichystal Ondřej
 
Řekli po utkání:

Po zápase se nikomu z domácích příliš nechtělo vyjadřovat se k zápasu. Nakonec se funkce mluvčího ujal až brankář a zároveň prezident vítězů, Jakub Prokeš.
 „Co dneska rozhodlo? Asi větší chuť konečně rozhodnout, na mistrovství se dostat a určitě rozhodlo to, že oni přišli v pěti lidech, a tím pádem jich bylo málo. My jsme je přehráli, když se nám zranil Jara Slavík hnedka v prvním poločase, ale myslím si, že jsme dneska byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli, ze hry jsme měli mnohem víc.“

Děkujeme za rozhovor

Po té se nám k zápasu trochu netradičně vyjádřil i jeden z rozhodčích, který si nepřál být jmenován:
„Jako rozhodčí můžu říct, že utkání mělo velice dobrý spád a technickou… jak technickou, tak silovou…“ (velký smích) „pan rozhodčí se neumí vyjadřovat, my se za něho omlouváme,“ vmísil se do rozhovoru i další sudí, který právě přišel z vedlejšího zápasu. Po té už rozhovor bohužel nepokračoval.

Z hostů se povedlo „odchytit“ jejich novou útočnou akvizici, dvougólového střelce Vlastimila Ryšavého.

Proč myslíš, že jste dneska nevyhráli:
„No, tak jednoznačně jsme to v pěti lidech nemohli uhrát. Potřebovali jsme střídat, došly nám ke konci síly.“

A jak to, že nedorazili hráči, vás je málo v týmu?
„Asi se kluci na nás vysr***, no. Já nevím, já jsem tu první týden“

Děkujeme za rozhovor
 
~Jan Šimůnek~