20.kolo - Gioia znova prohrála jedinou brankou, tentokrát ji přetlačil zvedající se Karlsberg

04.06.2012 01:30

Domácí Karlsberg pokračuje ve snaze napravit dojem ze sezóny, která byla zpackána již v její první polovině. V posledním kole tým s Vikingem ve znaku porazil Cordobu a nyní si brousil zuby na ještě o něco silnější Gioiu. Ta v poslední době střídá úspěchy s prohrami. Po rekordní výhře s Colgate Teamem přišla studená sprcha v podobě porážky od PROTECTION.CZ, následovalo vítězství se silným Café Barem Espaňa, které vystřídala jednobranková prohra s Tripoli a následné spravení si chuti na Kašparech. Tentokrát byl na řadě opět jeden z těch kvalitnějších protivníků a bylo na Gioii, jestli bude pokračovat v systematickém střídání proher s výhrami. Pokud by měla tato řada vést dál, musel by dnes zvítězit Karlsberg.

Jako první zahrozil Presl, který se na dlouhou nohu snažil usměrnit aut Klimeše, brankáře ale nepřekvapil. Špatnou rozehru hostí o chvíli později vystihl Kubíček, pelášil s míčem po pravém křídle a tvrdě vypálil na zadní tyč, Prokeš dokázal špičkou kopačky vytěsnit na roh. Obrana poté podcenila dlouhý balón, který doletěl až k Preslovi, ten se s míčem otočil a těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Poprvé zahrozili také hosté, když se ve středu hřiště uvolnil Doubravský a vypálil, stejně jako několik jeho předchůdců však při střeleckém pokusu uklouzl a rána tak zdaleka neměla gólové parametry. Velmi aktivním střelcem byl v první půli Michal Drábek, který nechával často promluvit svoji dělovou pravačku. Ta nejnebezpečnější pumelice svištěla vzduchem ve třiadvacáté minutě, brankář se ani tentokrát nenechal zaskočit. Úvodní půlhodinka byla rázem u konce a bezbrankové skóre jasně odráželo vývoj na hřišti. K úvodní brance měli stejně blízko, nebo spíše daleko, oba celky.

To druhý poločas přinesl jinou podívanou. Moučka rozehrával trestný kop z velké vzdálenosti i nepříliš výhodného úhlu, jeho dělovka však byla tečovaná a pro Prokeše znamenala velké nebezpečí, strážce svatyně však vyrazil míč na roh. A z něj udeřilo. Lidmila byl nejprve podávat míč, po návratu na hřiště si jej obránci nestačili přebrat, Presl rychle rozehrál rohový kop a Jakub Lidmila svým volejem z blízka div neprotrhl síť – 1:0. Další dalekonosnou střelou se prezentoval Drábek, Prokeš vyrazil před Lidmilu, který ale ze dvou kroků minul prázdnou branku. Na druhé straně zahrozila Gioia po rychlém brejku. Navrátil táhl akci po levé straně, předložil míč Tomáši Prokešovi, jenž sice poslal gólmana do opačného koutu branky, jeho střela ovšem pouze zazvonila o břevno. Hra se nyní přelévala z jednoho konce hřiště na druhý a tentokrát byli blízko brance domácí. Presl sklepl vysoký míč pro Kubíčka, který našel na zadní tyči osamoceného Lidmilu, tomu ovšem vlétl pod nohy Jakub Prokeš a zachránil svůj tým. A nebylo to naposled. Znovu musel výtečně zasáhnout, když si Lidmila narazil s Preslem a jeho střela z dálky byla nebezpečně tečována. Následně pro změnu Lidmila nachystal pozici pro Kubíčka, ani on ale tváří v tvář Prokešovi neuspěl. Naděje pro Gioiu tak stále žila, hosté navíc v posledních deseti minutách konečně přepnuli na vyšší obrátky a začali svého soupeře pořádně tlačit. Doubravský nabil Prokešovi, ten z úhlu nechal svým volejem vyniknout Zrzavého. Do autu Outraty se rovněž střelou z první opřel Navrátil a vznikl nebezpečný závar, jenž vyústil v rohový kop. Po něm zakončoval Outrata a těsně minul branku. Utkání se začalo přiostřovat, oba celky totiž chtěly za každou cenu uspět, zákroky ovšem nijak nevybočovaly z mezí fair play. Pěknou střelou ze středu hřiště se prezentoval Navrátil, Zrzavý dobře zakročil. V posledních vteřinách nastavení Doubravský, jenž svým projevem v závěru připomínal motorovou myš, doslova probagroval míč skrz čtyři protihráče a dotlačil jej až na zcela volného Prokeše. Jindy neomylný kanonýr však nyní prováhal nejlepší okamžik pro zakončení, dovolil gólmanovi přesunout se na druhou stranu a snad i s přispěním obrany vyrazit zakončení na tyč. Hned na to byla výrazně ztlumena světla v areálu, jako předzvěst toho, že utkání je již u konce.

Zápas to byl velice pohledný a to zejména díky druhé polovině, která přinesla svižnou hru nahoru dolů. Utkání by jistě zasloužilo více branek, takhle stačila pouze jediná trefa Jakuba Lidmily. O něco málo více příležitostí měl na svém kontě domácí Karlsberg, brankář Jakub Prokeš však svůj tým do poslední chvíle držel ve hře. Gioia byla naopak víckrát blízko vstřelení branky, když Tomáš Prokeš dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci. Ať už byla výhra zasloužená nebo by zápasu více slušela remíza, faktem je, že tři body si připsal Karlsberg, a upevnil si pátou pozici. Gioia podruhé v posledních třech kolech podlehla nejtěsnějším rozdílem 1:0. Zaváhal však také Café Bar Espaňa, jenž překvapivě nestačil na Natural, a Gioia tak zůstává třetí.

Karlsberg C. F. – Gioia Brno 1:0 (0:0)
Branky: 34. Lidmila Jakub
 
-Michal KAŠPÁREK-