13. Kolo SIMOST SUPERLIGY

15.03.2011 00:41

Za chladného a větrného počasí přivítaly Rebešovice ambiciózní Gioiu, která držela tři kola čiste konto, respektive neporazitelnost. Domácí zlomily výsledkovou agónií v minulém kole proti Pitavalu. Do tohoto klání vstoupily právě Rebešovice jako outsider, ovšem průběh utkání tomu ne zcela vypovídal.

Úvodní desetiminutovka patřila pouze hráčům v bílém, tedy Gioie, ta prokazovala lepší fotbalovou stránku, ať už technicky či střeleckými pokusy, ve kterých byl nejaktivnější Tomáš Prokeš s Matějem Sedláčkem, Rebešovice se spíše bránily a tím pádem se víc přizpůsobily hernímu stylu hostí, ti ale zapsali v 9. minutě, když se k míči dostal Jaroslav Hašek a střelou k tyči otevřel skóre zápasu- 1:0 ,čímž se ukončilo 90i minutové držení čistého konta Jakuba Prokeše. Vyrovnat mohl Tomáš Prokeš, a to když v 16. minutě využil chyby domácích v rozehrávce, ač úmysl vystihl, na gólmana Popelku nevyzrál. Zápas byl spíše bojovný a hrálo se zejména na středu hrací plochy, ale ve 26. minutě Gioia zakombinovala, na samotném konci celé akce byl Macko, který nastřelil pravou tyč. Po necelé minutě ale udeřilo na druhé straně, Michal Polák se ocitl v souboji jeden na jednoho, situaci vyřešil ideálně, náznakem na jednu stranu si položil jednoho z beků Gioii a následně střelou k tyči nedal Prokešovi šanci- 2:0. Dvougólové vedení Rebešovic ale netrvalo dlouho, hned ve 28. minutě se k míči dostal Tomáš Prokeš, který se zmocnil na půlící čáře míče, bez problémů prošel obranou Rebešovic a z levého křídla po břevno zavěsil- 2:1.

Začátek druhé části začala jak konec její první části, tedy aktivním Prokešem, v začátku jeho střelecký pokus vyrazil Popelka na roh, po pár sekundách střílel přímo do náruče gólmana a ani do třetice svatyni Rebešovic nepřekonal.  Opět se potvrdilo známé „nedáš- dostaneš“, ve 32. minutě zakombinovala domácí formace, jeden z beků našel zcela volného Zdeňka Černého, ten krásnou přihrávkou na pravé křídlo uvolnil Jozefa Pohorelce a ten si již věděl rady- 3:1. Dvougólové manko vyhecovalo Gioiu k velkému tlaku, téměř u všech pokusech stál na konci Tomáš Prokeš, tomu se ale nalepila střelecká smůla na paty. Jak se dávají góly, předvedl Zdeněk Černý, ten ve 36. minutě využil chybné rozehrávky hostí, následně kličkou položil gólmana Prokeše a „hokejově“ poslal míč do sítě- 4:1. To už blikal Gioie alarm a přišel dlouho očekávaný tlak. Tomu dlouho obrana Rebešovic odolávala, navíc se mohla spolehnout na výborně chytajícího Popelku. Ve 40. minutě Gioia uzavřela svého soupeře na vlastní polovině, ta sehrála skvělé secvičenou taktiku, bránění gólmanovi ve výhledu, David Macko poslal nenápadný míč do vápna, kde stínil Tomáš Prokeš a míč propadl až do sítě- 4:2. Ve 45. minutě zahrával Macko roh, ten našel osamoceného Sedláčka, který z voleje orazítkoval břevno. Hráči v bílých dresech snížili ve 49. minutě, byl to konkrétně hráč Doubravský, který po kombinaci nadvakrát překonal ležícího Popelku. Zbytek zápasu si Rebešovice pohlídaly a závěr utkání patřil spíše komentářům vůči sudímu ze strany Gioii, která nakonec odešla z toho souboje poražena.

Rebešovice tedy navázaly na úspěšný výkon z minulého kola, kdy přehrály Pitaval, ovšem Gioia je soupeř jiného kalibru. K utkání nenastoupil Libor Chládek, ikona týmu, což mohlo být důsledkem porážky. V příštím kole Rebešovice opět hrají doma, kde přivítají Galaxy, Gioia se utká s Nedekou, kde si zcela spraví chuť po této porážce.

Rebešovice – Gioia 4:3( 2:1)