12.kolo - Ve šlágru kola Tango na cestě za titulem klopýtlo

16.04.2012 11:55

Další zápas prvního kola jarní části Simost superligy proti sobě přivedl dva celky ze špičky tabulky. RKM Tango Brno hostilo Gioiu Brno. Poslední klání těchto mužstev, v jarní části ligy, dopadlo lépe pro Tango, které zvítězilo po emotivním závěru 3:2. Očekávat se tedy dal vyrovnaný zápas.

První šanci zápasu měla hostující Gioia, po úniku po pravé straně hřiště nastřelil Jaroslav Navrátil tyč. Naopak domácí tým dokázal svoji první šanci využít. V 7. minutě se po střele Novotného odrazil míč na kopačky Michala Beleje, který bez problému trefil prázdnou část branky – 1:0. V 9. minutě mohli hosté srovnat. Do slibné pozice se probojoval Jaroslav Navrátil. Příliš dlouho se střelou váhal a míč mu byl rázem odebrán čistým skluzem jednoho z domácích obránců. Co se nepovedlo v minutě deváté, se povedlo o 2minuty později. Po faulu na Bohumíra Doubravského uprostřed hřiště a následné signalizované výhodě se míč dostal k Tomáši Prokešovi. Ten si všiml volného prostoru u pravé tyče a chladnokrevně srovnal – 1:1. Již za tři minuty se mohli domácí dostat opět do vedení. Hladký ale nezpracoval prudký pas od Pavla Outraty. Hra se odehrávala převážně na polovině hostujícího celku. Jakub Prokeš měl oproti Tomáši Sedmidubskému mnohem víc práce. V 16. minutě se v dobré pozici ocitl Michal Belej, který měl spoustu času k zakončení. Trefil ale pouze boční tyč. Na druhé šanci nebezpečně zakončoval opět Jaroslav Navrátil. Ve 22. minutě se po nastřeleném míči do vápna patičkou blýskl domácí Adam Hladký, míč však bránu minul. Skóre se mohlo změnit v minutě šestadvacáté. Novotný však nadvakrát nedokázal přelstít brankáře Prokeše, napotřetí za něj na brankové čáře zaskočil obránce.  Skóre se tak neměnilo. Na závěr první půle se po sérii přihrávek ‚‚uličkou‘‘ prezentoval střelou do tyče opět Jan Novotný. Nic dalšího se už ale nestalo a stav o poločase byl tedy – 1:1.

Stejně jako v prvním poločase měla první šanci i v poločase druhém hostující Gioia. Jaroslav Slavík ale brankáře nepřekonal. ‚‚Nedáš, dostaneš.‘‘ Ve 36. minutě strhl vedení na domácí stranu prudkou střelou pod břevno Aleš Vlach – 2:1. Gioia mohla odpovědět ve 44. minutě. Téměř z poloviny hřiště střílel Marek Jašek. Gólman s jeho střelou neměl nejmenší problémy. Na rozdíl od první části se teď snažila tlačit Gioia. Ve 47. minutě zkoušel do brány uklidit vysoký míč nůžkami Jaroslav Slavík. O šest minut později už se Gioia mohla radovat. Ve předu vysunutý Tomáš Prokeš dostal ideální přihrávku a podruhé v tomto zápase se nemýlil. Gioia byla při chuti. Při další akci trefil Jaroslav Navrátil opět jen tyč. Konec zápasu byl plný emocí a zmatků. V 59. minutě dostal po sporném momentu za nesportovní chování druhou žlutou kartu a předčasnou stopku v zápase Roman Outrata. Hosté tak museli dohrávat ve čtyřech. Vidět jsme mohli téměř powerplay, protože brankář Sedmidubský se po pobídce od spoluhráčů přesunul na polovinu hřiště. To se mu však málem vymstilo, a proto se rychle vrátil k domácí svatyni. Největší šanci v této ‚‚přesilovce‘‘ zaznamenal Pavel Outrata. Jakub Prokeš ale šanci pěkným zákrokem zlikvidoval. Zápas tak tedy skončil dělbou bodů – 2:2.

Mohli jsme vidět zajímavý zápas se spoustou krásných fotbalových momentů. Po předvedených výkonech je dělba bodů asi spravedlivá. Vyzdvihnout by se měl výkon dvougólového Tomáše Prokeše a aktivního Jaroslava Navrátila. Na straně Tanga potom Michala Beleje a Jana Novotného. V souběžně hraném utkání zvítězilo Tripoli nad PROTECTION a souboj o titul se tak opět zdramatizoval. Tango je stále v čele, ale Tripoli ztrácí pouze jeden bod.

RKM Tango Brno – Gioia Brno 2:2 (1:1)
Branky: 7‘ Belej, 11‘ a 53‘ T. Prokeš, 36‘ Vlach
ŽK: Chládek, Hladký,  P. Outrata, R. Outrata
ČK: R. Outrata

-Jiří Blaha-