12. Kolo SIMOST SUPERLIGY

15.03.2011 00:39

Domácí Gioia v průběhu sezóny utrpěla vcelku jednoznačné porážky od vedoucího tria – Tripoli, Karlsberg, Bohunice. Kromě těchto zápasů však neztratila ani bod a tak její stíhací jízda pokračuje. Zejména „desítka“, kterou dokázala uštědřit ambicióznímu PROTECTIONu, budí respekt. Stejně tak bilance z posledních dvou zápasů – šest bodů a skóre 11:0. Dobrými výkony neztratila kontakt s úplnou špičkou a vzhledem k tomu, že na rozdíl od jiných ji čekají v závěru podzimu slabší soupeři, bude zajímavé sledovat, na kolikáté pozici nakonec přezimuje. Její soupeř, Surfin, je asi největším zklamáním sezóny. Jediné vítězství zaznamenal již ve 4. kole, z ostatních zápasů si nepřipsal ani bod. Na svém kontě má také čtyři kontumace a hrozbu vyloučení ze soutěže v případě další. Možná právě proto hráči k posledním dvěma zápasům nastoupili. Oproti minulému kolu, kde jim chyběl jeden hráč do pole, poskládali tentokrát dokonce všech šest, potřebných pro malou kopanou.
            Hosté se také dostali do první šance. Zkoušel to Jan Machota, na gólmana si ale nepřišel. Na druhé straně efektně prokličkoval obranou Doubravský, ani on, ani Bárta ale nedokázali pořádně zakončit. Macko poté hledal před prázdnou brankou Doubravského, na poslední chvíli zasáhl obránce. Gioia postupem času jednoznačně přebírala iniciativu a svého soupeře přehrávala. Své šance neproměnili Bárta ani Macko. Právě David Macko to však napravil v 16. minutě. To po autovém vhazování využil chvilkových zmatků v obraně, a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:0. Převaha domácích pokračovala, nemohoucnost v zakončení je ale dlouho trápila. Sedláček hledal Prokeše, ten ve skluzu zakončil mimo. Ani střelecký pokus Sedláčka se mezi tři tyče nevešel. Do obrovské šance se na druhé straně dostal znovu Jan Machota. Před vápnem vyhrál souboj o skákající míč s vyběhnutým gólmanem a následně jej špičkou kopačky poslal do břevna. Domácí Kříž poté vyslal střelu, která byla tečována do protipohybu brankáře, jenž mohl pouze sledovat, jak těsně míjí levou tyč.  Do poslední střelecké příležitosti se dostal hostující Milan Raška, který po standardce pořádně protáhl Jakuba Prokeše v bráně domácích.
            I přes převahu nedokázali domácí vstřelit více než jednu branku a to je při občasných šancích hostů mohlo mrzet. V úvodu druhé půle vychytal Sedláčka v dobré pozici gólman. Doubravský poté při přečíslení již poněkolikáté ukázal, jak nesobeckým je hráčem a v dobré pozici ještě předkládal přihrávku spoluhráči. Ta však nebyla přesná a ze slibné akce tak nebylo nic. A mohl přijít trest na straně druhé. Milan Raška si ale při úniku příliš předkopl míč a gólman byl u něj včas. V přečíslení dvou na jednoho nahrál Bárta Doubravskému, brankář však svůj tým znovu podržel. Ve 46. minutě se už ale stalo, co muselo. Martin Kříž si potáhl míč na střed a tvrdou ranou procedil míč mezi nohami gólmana – 2:0. Domácí byli za svoji aktivitu odměněni uklidňující brankou a ty další na sebe nenechaly dlouho čekat. V 51. minutě přiťukl Bárta míč Matěji Sedláčkovi a ten krásnou střelou nedal brankáři šanci – 3:0. Surfin se o chvíli později řítil do úniků ve třech hráčích proti jedinému obránci, akce však ztroskotala na nepřesné přihrávce. A tak se radovali znovu domácí. Rychlou kombinace po ose Prokeš – Sedláček – Kříž zakončil poslední jmenovaný do prázdné brány – 4:0. O minutu později byl za svůj dobrý výkon odměněn také Bohumír Doubravský, který po individuální akci zkušeně přehodil brankáře – 5:0.
            Rozjetou Gioiu by bylo problém zastavit pro jakéhokoliv soupeře. Surfin, který navíc neměl nikoho na střídání, neměl příliš šancí uspět. Nějaké brankové příležitosti si sice vypracoval, nebylo jich však dost, a ty co přišly, zůstaly nevyužity. Domácí se ještě více přiblížili špičce tabulky, hosté zůstávají přilepení na poslední pozici.

Gioia Brno – Surfin Brno 5:0 (1:0)

Branky: 16' Macko David46'Kříž Martin51'Sedláček Matěj56'Kříž Martin57'Doubravský Bohumír