1.Kolo - Ve vyrovnané bitvě se nakonec radovalo RKM Tango Brno

13.03.2012 10:01

Vzájemné duely mezi  Gioiou a RKM bývají vždy velmi vyhecované a poměrně vyrovnané. Před tímto zápasem se tedy favorit hledal velmi špatně. Poslední vzájemný zápas dopadl lépe pro Tango, které vyhrálo 8:3. Tento výsledek je však nyní již jen součástí minulosti a v nové sezoně se začíná opět od začátku.


V prvních minutách byla Gioia aktivnějším týmem. Domácí se k první střele dostali již během třetí minuty, když pálil nad Milan Klimeš. Již o minutu později měli domácí další možnost, jak změnit skóre. Po pohledné akci středem a následném závaru před brankou následoval rohový kop. Ihned po rozehrání rohu přišla přihrávka na střed a prudká střela, která bohužel pro domácí letěla nad.

V probíhající jedenácté minutě narazil Drábek Klimešovi, jež vyslal pěknou střelu, která ovšem letěla vedle. V 19. minutě měli domácí hráči výhodu standardní situace. Ihned po rozehrání následovala přihrávka dozadu a střela, hostující brankář však vytáhl dva bravurní zákroky, čímž zachránil svůj tým od inkasování. V 21. minutě se k první výraznější šanci dostali hráči hostujícího Tanga. Kapitán Pavel Outrata našel dobře postaveného Adama Hladkého, který jen o pár metrů minul branku domácích. Ve 24. minutě se ve středu hřiště uvolnil Vladimír Peška a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre zápasu.

Po vstřeleném gólu se iniciativy chopilo Tango, které začalo být daleko nebezpečnější. Důkazem tohoto faktu může být nebezpečná střela Outraty z konce osmadvacáté minuty. Gioia se dala o přestávce dohromady a hned ve 4. minutě druhé půle dokázal po rychlé akci a přesné krátké nahrávce srovnat domácí Sedláček. Na začátku páté minuty se po prohřešku obránce hostů zahrávala standardní situace, domácí zvolili přímou střelu, která však letěla nad.

Po vyrovnávacím gólu přepnula Gioia na vyšší obrátky a v této chvíli byla lepším týmem. Ve 40. minutě se však na branku domácích řítil Dornay, který obelstil jediného v cestě stojícího obránce a nahrál Čampovi, který se již nemýlil, 1:2. O minutu později však Gioia opět srovnala, před brankou se nejlépe zorientoval Bohumír Doubravský. Po rohovém kopu ve 47. minutě došlo u rohového praporku k ostré výměně názorů mezi Klimešem a Peškou, situace se však po chvíli uklidnila. Bezprostředně po této situaci hlavičkoval nebezpečně účastník incidentu Vladimír Peška, balón však letěl nad domácí svatyni. Z dění v další části zápasu bych měl určitě zmínit nebezpečnou hlavičku jednoho z hostujících hráčů, která orazítkovala tyč. V 58. minutě bylo u míče Tango, Hladký našel přihrávkou úplně volného Čampu, který svým druhým gólem upravil skóre na 2:3.

Ve zbývajících minutách se Gioia snažila dorovnat jedno brankové manko, Tango si však výhru vzít nenechalo. Konec zápasu byl velmi hektický a docházelo k častým výměnám názorů, které pokračovaly i po skončení zápasu a leccos bylo slyšet i z kabin. Nejzávažněji vypadala výměna názorů mezi Dornayem a Doubravským. Vše se však naštěstí urovnalo a neopakovala se situace z minulé sezony. Gioia byla opticky lepším týmem, avšak vyzdvihnout bych měl efektivnost zakončení hráčů Tanga. Gioia měla sice více šancí, ale úspěšně zakončit dokázala jen dvakrát.   

Gioia Brno-RKM Tango Brno 2:3 (0:1) 
Branky: 24. Peška Vladimír, 34. Sedláček Matěj, 40. a 58. Čampa Rudolf, 41. Doubravský Bohumír

Jiří Blaha