1.Kolo SIMOST SUPERLIGY 2010/2011 Gioia zvládla ale se strátami

31.08.2010 20:54

Se zhruba desetiminutovým zpožděním proběhl výkop vůbec prvního zápasu letošní sezóny SIMOST Superligy. Na nově zbudovaném hřišti ve sportovním areálu VUT v Králově poli se domácí Cordoba 06 střetla s týmem Gioia Brno a nutno říci, že diváci, kteří si během chladného sobotního večera našli cestu pod Palackého vrch, se jistě nenudili. Obě mužstva představila několik letních posil, jako významnou se ale zdála být absence domácího gólmana Večeři, jenž je považován za nejcennějšího hráče týmu.

            Zřejmě, aby se hráči zahřáli, vstoupili do utkání ve velkém tempu. Do vedení šli v 9. minutě fotbalisté Cordoby, když Luboš Demko vystihl chybnou rozehrávku hostů a téměř od půlky se řítil sám na soupeřovu svatyni. Zachoval chladnou hlavu a po kličce brankáři zkušeně zavěsil -1:0. Bylo to poprvé a také naposledy, kdy na tabuli svítilo vyšší skóre u domácích. Hned o tři minuty později se totiž do míče opřel David Macko a krásnou střelou, která se ještě otřela o břevno, srovnal na 1:1. Utkání bylo v této fázi velmi vyrovnané a pohledné. Rozhodující momenty se chystaly na závěr prvního poločasu, kdy během několika minut Gioia vstřelila tři branky a soupeři tak před přestávkou odskočila. Nejdříve se trefil kapitán Libor Chládek, který po chybě domácí obrany skóroval pod padajícím gólmanem a poslal tak svůj tým do vedení. Vzápětí jej napodobil Bohumír Doubravský, který se prosadil střelou z otočky – 1:3. To se psala 27. minuta. Neuběhlo ani 60 sekund a o další navýšení skóre se postaral znovu Libor Chládek, který zakončoval pěknou kombinaci doklepnutím do prázdné branky – 1:4. V závěru poločasu se také udála první strkanice. Při sporu o balón před rozehrávkou přímého kopu se do sebe pustili Luboš Demko s Liborem Chládkem a oba byli oceněni žlutou kartou. Zřejmě za slovní doprovod obdržel žlutý kartónek také David Macko z týmu Gioia. To však bylo pouze nevinná předehra tomu, co se mělo odehrát v poločase druhém.

            Běžela 36. minuta, když se sám na bránu řítil domácí Motyčka a na hranici vápna byl tvrdě sestřelen Outratou. Následovala hromadná potyčka, do které se zapojili všichni hráči, kteří byli v danou chvíli na hřišti. Jako mstitel však navíc ze střídačky přilétl Daniel Boháč, za což byl po zásluze vyloučen. Žlutou kartu dostal původně faulující Roman Outrata a trochu překvapivě i David Macko, který se spíše než postrkování věnoval snaze rozdělit jednotlivé dvojičky od sebe a pokračovat ve hře. Byla to pro něj druhá žlutá večera a tedy červená. Vzhledem k tomu, že vyloučený hráč domácích nebyl (neměl být) v danou chvíli na hřišti, rozhodl sudí tak, že oslaben bude pouze tým Gioia a tak se Cordobě naskytla možnost přesilové hry. Celý konflikt trval asi 6 minut a značně ovlivnil průběh zápasu. Kdyby však sudí již v počátcích sjednal na hřišti pořádek, mohlo se tomuto vystoupení předejít. Ale to jsou jen kdyby. Utkání pokračovalo dál. Výhodu jednoho muže navíc využili domácí ihned po rozehrání standardní situace, kdy sám faulovaný Martin Motyčka tvrdou ranou snížil na 2:4. Zápas se dále nesl v nervózním duchu a o tvrdé souboje nebyla nouze. Žluté napomenutí však přišlo jen jedno. Dostal jej 50. minutě Robin Hanzlík za postrčení protihráče během přerušené hry.  Závěr utkání přinesl kromě ztráty alespoň čtyř míčů, které přelétly nízký plot za jednou z branek, také poslední zápis do střelecké listiny a to pro hostujícího Radomíra Pernicu, jenž tak upravil skóre na konečných 2:5. Po uplynutí dlouhého nastavení se mohli hráči týmu Gioia Brno radovat z úspěšného vstupu do sezóny a zisku prvních tří bodů.
Cordoba 06 2:5 Gioia Brno ( 1:3)